Kodiko d.o.o.
29. Novembra 19
11450 Sopot
telefon. 011/8251-400, 011/8251-404, 011/8251-004, 011/8251-946, 011/8247-408, 062/8834-613
e-mail: kodiko.kodiko@gmail.com, office@kodiko.rs
Slađana Ivković (generalni direktor)

Poraver je sastavljen od recikliranog stakla. Nagrađen je sa “plavim anđelom” što znači da je taj proizvod ekološki prihvatljiv u pogledu zaštite životne sredine i kao takav biološki preporučljiv u stambenim naseljima.

Poraver je jedinstven - zahvaljujući staklu.

Prednosti Poravera:
- vrlo lagan materijal a ipak otparan na pritisak,
- dobar toplotni izolator,
- dobro apsorbuje zvuk,
- hemijski traja,
- alkalno postojan - primeran za obradu sa vapnom i cementom,
- otporan na vremenske uticaje,
- otporan na uticaj vatre,
- ne sadrži otapala,
- neutralnog mirisa,
- otporan na stvaranje gljivica i na štetočine
- amorfna staklena struktura sprečava opasnost od silikoze.

Nove ideje proizilaze iz stalnih istraživanja

Sa našom tehnologijom, koju smo patentirali, snabdevamo mnogobrojne korisnike u Evropi još od1984 godine, za koje svake godine proizvedemo više hiljada tona poravera. Prisutne su stalne promene, zahvaljujući znanju i iskustvu stečenom iz saradnje sa domaćim i stranim naučnicima i korisnicima tog materijala.
U saradnji sa priznatim institucijama, univerzitetima i preduzećima, do danas su istražena mnoga područja upotrebe tog materijala.
- zbog toga se poraver modifikuje za najrazličitije potrebe;
- zbog toga po celom svetu se dodeljuju licence za proizvodnju poravera.
Poraver je čisto staklo dobijeno recikliranjem. Za recikliranje se upotrebljava samo najfinije frakcije stakla, koje više nisu primerene za novu proizvodnju. Ono što je nekada bilo potrebno skladištiti na deponijama primenom skupih postupaka, danas nalazi zamenu u laganom agregatu poravera.
Osnovu poravera čini šest frakcija krem-belih kuglica sa granulacijom od 0.1 do 8mm. Proizvodimo i specijalne frakcije za posebne namene i vrste upotrebe sa veličinom zrna 0.04 do 16mm. Istovremeno, sačuvana su dobra svojstva poravera: kuglice su vrlo lagane, otporne na drobljenje, na pritisak vrlo tvrde i poseduju sve dobre osobine staklenom materijala.

Poraver prisutan svuda!

Poraver se usidrio tamo gde je potrebno smanjiti težinu i zadržati prisutnu tvrdoću, zvučnu ili toplotnu izolaciju. Poraver nalazimo kao lagan agregat u kvalitetnim proizvodima industrije čišćenja, takođe u vrlo laganim plivajućim estrihinima, u materijalima od kojih se prave masivni zidovi, a upotrebljava se kod sanacije starih zgrada, za izradu kuhinjskih radnih ploča ili u strkturnim tapetama. Zato važi tvrdnja - poraver svuda!
Poraver je omiljen u popularan laki agregat za beton u sistemima masivnih zidova, blokovima od lakog betona, žbukama, malterima, nasipima, masama za izravnavanje i lepkovima, fasadnim profilima, pločama (kuhinjski pultevi i akustični paneli...), strukturnim tapetama, i u mnogim drugim proizvodima.

PORAVER DANAS I SUTRA

Poraver testiramo na moru, proizvodnji poluproizvoda, automobilskoj i drugim industrijama. Zbog svojih visokovrednih ekoloških karakteristika zauzima sve značajnije mesto na tržištu budućnosti.

Napominjemo da za sve u vezi sa reklamnim materijalom i porudžbinama možete kontaktirati preduzeće KODIKO iz Sopota.



 

Copyright © Kodiko Sopot 2007-2010. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.